Senior vakspecialist Burgerzaken

Senior vakspecialist Burgerzaken
Kies voor de Molenlandse Aanpak! De Gemeente Molenwaard is een leefbaar, landelijk gebied met dertien kernen waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Onze cultuur? Zakelijk en klantgericht. Open communicatie zonder achterklap. Afspraak is afspraak. We lopen graag voorop, onder meer met ons unieke dienstverleningsconcept. In de gemeente Giessenlanden, met zeven kernen, hebben wij een betro…
Kies voor de Molenlandse Aanpak!
De Gemeente Molenwaard is een leefbaar, landelijk gebied met dertien kernen waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Onze cultuur? Zakelijk en klantgericht. Open communicatie zonder achterklap. Afspraak is afspraak. We lopen graag voorop, onder meer met ons unieke dienstverleningsconcept. In de gemeente Giessenlanden, met zeven kernen, hebben wij een betrouwbare partner gevonden. Samen gaan we als één krachtige gemeente Molenlanden verder vanaf 1-1-2019.
 
Voor het team Burgerzaken zijn wij op zoek naar een:

Senior vakspecialist Burgerzaken
(36 uur per week)
 
Wat ga je doen?
Samen met het team Burgerzaken ben je verantwoordelijk voor een actuele, betrouwbare en juiste registratie van persoonsgegevens en het uitvoeren van de taken ten behoeve van de Burgerlijke Stand. Je zorgt voor een correcte advisering ten aanzien van burgers, bedrijven en instellingen. Als senior specialist Burgerzaken ben jij de allrounder die zowel front- als backoffice werkzaamheden verricht. Ook beschik je over uitgebreide kennis van de Basis Registratie Personen (BRP) en Burgerlijke Stand. Je bent bekend met het aannemen en verwerken van buitenlandse aktes en reisdocumenten en in staat om geboorte-, erkenning-, ondertrouw en huwelijksaktes op te maken.
Verder ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles en vertaal je deze naar concrete verbeterstappen en optimaliseringen. Ook ontwikkel je BRP procedures en controleer je deze op de naleving daarvan. Je bewaakt de kwaliteit van de BRP en verwerkt complexe mutaties en correcties in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarnaast adviseer je in naturalisatie verzoeken, neem je besluiten over optieverzoeken en beantwoord je nationaliteitsvraagstukken. Jouw senioriteit zet je in om je teamleden te helpen. Het is daarom belangrijk dat je collega’s kunt instrueren in regelgeving zowel op het gebied van de basisregistratie als op het gebied van de Burgerlijke Stand. Tot slot ben je inzetbaar voor de overige voorkomende werkzaamheden en heb je veel ervaring met verkiezingen en werkzaamheden die plaatsvinden in het kader van het informatiebeveiligingsplan en de daar bijbehorende zelfevaluatie.
Ervaring met de werkzaamheden rond een herindeling in z’n algemeenheid en de specifieke organisatie van de herindelingsverkiezingen die daarbij horen is een pré.
Voor ons ben je de spil op het terrein van Burgerzaken bij de fusie tussen de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Je bent actief betrokken bij de samensmelting van de teams Burgerzaken van beide gemeenten.
 
Dit ben jij!
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar werkervaring met betrekking tot dit werkveld. Bij voorkeur een afgeronde opleiding gerelateerd met taakgebied Burgerzaken en de afgeronde opleiding BRP- specialist. Verder moet je in staat zijn om zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven en ben je in staat om de juiste keuzes te maken. Ook beoordeel je zelfstandig vraagstukken, speel je hier klantgericht op in en heb je oog voor ontwikkelingen.
Als enthousiaste professional is je opstelling dienstverlenend, zakelijk en vriendelijk. Door je positieve stijl van communiceren en persoonlijkheid ken je snel de weg bij onze organisatie met een politiek-bestuurlijke context. Collega’s weet je voor je te winnen met je vernieuwende en inspirerende ideeën. Je bent flexibel, zegt wat je doet en doet wat je zegt. Kortom: jij werkt zelfstandig en neemt de verantwoordelijkheid voor je werk! 
 
Aanbod
De functie is gewaardeerd in schaal 9. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.805,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Verder bieden wij een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
Solliciteren & Informatie
Bel voor meer informatie met Gerold den Haan, Teamleider Burgerzaken & Frontoffice, 06 31 75 21 16 of mail naar gerold.denhaan@gemeentemolenwaard.nl. Mail je sollicitatiebrief en CV naar Patricia Havelaar, HR adviseur, via patricia.havelaar@gemeentemolenwaard.nl. Solliciteren kan tot 24 januari 2018. De eerste gesprekken zijn gepland op 30 januari 2018 tussen 13:00 -16:00 uur. De tweede gesprekken zijn gepland op 6 februari 2018 tussen 13:00 – 15:00 uur. Let op! De interne en externe procedure loopt gelijktijdig. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.
Extra Info  »
De velden met een * zijn verplicht

Vacatures

Functieomschrijving De gemeente Dronten verwelkomt graag een verbindende en faciliterende Directeur Als directeur ben je integraal verantwoordelijk voor het vakgebied Bedrijfsvoering. Om ervoor te zorgen dat jij als strategisch...
Teamleider Beleid, Contractmanagement en Control (BCC) 32-36 uur per week De organisatie De uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer (AA) heeft drie afdelingen binnen het Sociaal Domein: de afdeling Sociale...
Gemeente Heemstede zoekt een voorzitter en leden van de commissie voor bezwaarschriften   De gemeente Heemstede is een middelgrote gemeente in Zuid-Kennemerland met bijna 27.000 inwoners. De gemeente heeft een...
Senior jurist bestemmingsplan 36 uur   Bedrijfsinformatie Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en...
Ben jij degene die de gemeente Valkenswaard klaar gaat stomen voor het invoeren van de Omgevingswet? Werken bij de gemeente Valkenswaard betekent werken bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling met een duidelijke...