Ontwikkelgerichte Teamleider Financiën Plus, Controller

Ontwikkelgerichte Teamleider Financiën Plus, Controller
Inleiding Bij de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland (VrZW) werken ruim 225 beroeps medewerkers en 500 vrijwilligers in een operationele organisatie aan de veiligheid van de burgers in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Monnickendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dat doen ze samen met collega’s van politie, gemeenten en de GGD: de kracht van samen. Werken bij de VrZ…
Inleiding
Bij de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland (VrZW) werken ruim 225 beroeps medewerkers en 500 vrijwilligers in een operationele organisatie aan de veiligheid van de burgers in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Monnickendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dat doen ze samen met collega’s van politie, gemeenten en de GGD: de kracht van samen. Werken bij de VrZW betekent dat je werk doet, dat er toe doet. De organisatie VrZW is in zijn huidige samenstelling een relatief jonge organisatie en dus volop in ontwikkeling. De afdeling bedrijfsvoering speelt hierbinnen als partner van de collega’s in het primaire proces een belangrijke rol. Een slagvaardige organisatie kan immers niet zonder een toegesneden ondersteuning. Vol ambitie om de organisatieontwikkeling verder vorm te geven, is de afdeling bedrijfsvoering op zoek naar een ontwikkelingsgerichte teamleider voor het team financiën plus.

Functieomschrijving
Jouw werkterreinHet team financiën plus is een divers samengesteld team van betrokken en gedreven professionals. Het is verantwoordelijk voor advies en beheer op het gebied van financiën, interne controle, inkoop, facilitair/huisvesting, kwaliteit/arbo en juridisch/verzekeringen, gezamenlijk goed voor zo’n 15 fte. Het team ontwikkelt zowel beleidsmatig als beheersmatig steeds verder door. Een greep uit de thema’s waarmee je samen met collega’s aan de slag gaat:
  • De verdere implementatie van een nieuw financieel systeem.
  • De doorontwikkeling van de controlfunctie.
  • De uitwerking en implementatie van een nieuw facilitair concept.
  • Het geven van vorm en inhoud aan beleid op het gebied van arbeidsomstandigheden.
  • De doorontwikkeling van de juridische en de inkoopfunctie.

De functie van controller is gecombineerd met de functie van teamleider van het team financiën plus. Voor deze combinatie van rollen is gekozen om zo uitdrukking te geven aan de visie dat de medewerkers en teams zelf verantwoordelijkheid zijn voor het in control zijn van de organisatiedelen. De controller heeft een belangrijke controlerende en ook adviserende functie richting de collega leidinggevenden, het MT en het bestuur. Als controller ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van de planning en control producten in de organisatie.

Functie-eisen
Wij zoeken een teamleider financiën plus/ controller die vanuit een duidelijke visie veranderingen initieert, processen optimaliseert en mensen meekrijgt. Als teamleider kan je uitstekend prioriteiten stellen en heb je een duidelijke visie op de positie en ontwikkeling van het team. Met je team weet je resultaten te behalen die er toe doen.
Je hebt een ontwikkelingsgerichte aanpak, zowel naar het werk als naar de medewerkers binnen je team. Je zorgt ervoor dat de medewerkers in je team het beste van zichzelf laten zien door je mensgerichte stijl van leidinggeven. Je stijl kenmerkt zich verder door een opstelling als (kritische) sparringpartner die het ontwikkelproces aanjaagt en monitort. Bij het realiseren van de resultaten vindt je de goede balans tussen sturen en delegeren.
In je gesprekken met medewerkers, collega-teamleiders, je manager en de bestuurder geef je blijk van gedegen vakinhoudelijke kennis op het gebied van (gemeente-) financiën en control.

Wij verwachten daarom:
  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde
  • Aantoonbare kennis en ervaring met gemeentefinanciën op controllersniveau.
  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van professionals.
  • Aantoonbare ervaring met veranderingsprocessen binnen een politiek bestuurlijke context.* Affiniteit met juridisch advies, planning en control, risicomanagement, interne controle, kwaliteitszorg, inkoop en verzekeringen op voldoende niveau om richting te kunnen geven aan de huidige taakuitvoering en toekomstige ontwikkeling daarvan.

En dus…:Breng jij de ambities en opgaven van het team financiën en facilitair tot succesvolle realisatie? Weet jij het team verder te ontwikkelen tot een hoogwaardig team van deskundigen? Kun je onafhankelijk en scherp adviseren, ook onder druk? Dan zoeken we jou!

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie die in een veranderingsproces zit. Dit betekent dat er ook in organisatorische zin veel van je wordt verwacht; een functie met veel kansen en uitdagingen.
De functie is ingeschaald in schaal 13. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.984,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Sollicitatieprocedure
Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Florien Brongers, 06-30625752

Bezoek www.jsconsultancy.nl voor meer informatie over de vacature Ontwikkelgerichte Teamleider Financiën Plus, Controller of solliciteer online op de vacature Ontwikkelgerichte Teamleider Financiën Plus, Controller.


Solliciteer

Extra Info  »
De velden met een * zijn verplicht

Vacatures

Teamleider Beleid, Contractmanagement en Control (BCC) 32-36 uur per week De organisatie De uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer (AA) heeft drie afdelingen binnen het Sociaal Domein: de afdeling Sociale...
Gemeente Heemstede zoekt een voorzitter en leden van de commissie voor bezwaarschriften   De gemeente Heemstede is een middelgrote gemeente in Zuid-Kennemerland met bijna 27.000 inwoners. De gemeente heeft een...
Senior jurist bestemmingsplan 36 uur   Bedrijfsinformatie Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en...
Ben jij degene die de gemeente Valkenswaard klaar gaat stomen voor het invoeren van de Omgevingswet? Werken bij de gemeente Valkenswaard betekent werken bij een ambitieuze organisatie in ontwikkeling met een duidelijke...
Commissie De commissie bezwaarschriften is een volledig onafhankelijke adviescommissie. De benoeming gebeurt door het college van burgemeester en wethouders. De bijeenkomsten vinden (in beginsel) één keer per zes weken plaats,...