Functionaris Gegevensbescherming

Functionaris Gegevensbescherming
Purmerend is een middelgrote stad, gelegen in het hart van Waterland. De stad heeft een belangrijke regionale functie op het gebied van zorg, cultuur en economie en bestaat uit 80.000 inwoners. De gemeente is georganiseerd in drie domeinen, respectievelijk het Ruimtelijk Domein, het Maatschappelijk Domein en het Domein Bedrijfsvoering en Diensten. Boven de domeinen staat de directie; deze wor…
Purmerend is een middelgrote stad, gelegen in het hart van Waterland. De stad heeft een belangrijke regionale functie op het gebied van zorg, cultuur en economie en bestaat uit 80.000 inwoners. De gemeente is georganiseerd in drie domeinen, respectievelijk het Ruimtelijk Domein, het Maatschappelijk Domein en het Domein Bedrijfsvoering en Diensten.

Boven de domeinen staat de directie; deze wordt ondersteund door een Concernstaf, waar ook de concerncontroller deel van uitmaakt.

De gemeente Purmerend werkt ‘van buiten naar binnen’. Het resultaat voor de inwoners staat voorop, óók op privacy gebied.

De gemeente Purmerend is ambtelijk gefuseerd met de gemeente Beemster. Deze gemeente heeft als Droogmakerij De Beemster sinds 1999 het predicaat werelderfgoed. De gemeente heeft circa 9000 inwoners, die onderling sterk sociaal verbonden zijn.

Ga jij de uitdaging aan om Purmerend en Beemster op de kaart te zetten als gemeenten waar de bescherming van persoonsgegevens hoog in het vaandel staat?

Met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming, wordt de Concernstaf van de gemeente Purmerend uitgebreid met een:

Functionaris Gegevensbescherming
Purmerend | 32 uur
 
Wat ga je doen?

  • Toezien op de naleving van de AVG, van andere wetten die bepalingen over gegevensbescherming bevatten (zoals de Nederlandse Uitvoeringswet AVG), van privacy beleid van de verwerkingsverantwoordelijken binnen de gemeente en van de verwerker. Ook de toewijzing van verantwoordelijkheden, bewustmaking en opleiding van de bij de verwerking betrokken medewerkers en de betreffende audits valt hieronder.
  • Informeren en adviseren van de verwerkingsverantwoordelijken en hun werknemers over hun verplichtingen uit hoofde van de AVG en van andere relevante wetten.
  • (Samen met de privacyfunctionaaris) bijhouden van het register van de verwerkingsactiviteiten.
  • Contactpunt voor burgers en medewerkers over alle aangelegenheden die verband houden met de verwerking van hun persoonsgegevens en met de uitoefening van hun rechten uit hoofde van de AVG.
  • (Desgevraagd) adviseren over gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA's) en toezien op de uitvoering daarvan.
  • Samenwerken met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en optreden als zijn gemeentelijk contactpunt over met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Purmerend en de gemeente Beemster verband houdende aangelegenheden.
  • Voorzitter van de gemeentelijke werkgroep privacy en lid van overleggroepen die privacy (mede) als onderwerp hebben, zoals het Tactisch Overleg Privacy en Informatieveiligheid en de regionale werkgroep Privacy en Informatiebeveiliging (PIB).

In deze functie ga je o.a. samenwerken met:
  • De coördinator Informatiebeveiliging (CISO)
  • De privacyfunctionaris
  • De concerncontroller
  • De (nog aan te wijzen) privacy-ambassadeurs binnen de teams

Jij bent:
  • afgestudeerd op WO-niveau;
  • iemand die beschikt over aantoonbare kennis en ongeveer 5 jaar ervaring op het gebied van bescherming van persoonsgegevens, waarbij ervaring met bescherming persoonsgegevens bij de overheid een pré is;
  • iemand met kennis van informatiebeveiliging;
  • iemand met affiniteit en bij voorkeur ervaring met de juridische aspecten van de functie;
  • ervaren met toezicht/compliance;
  • een verbinder en hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • pro actief en hebt lef.

Purmerend is een middelgrote stad, gelegen in het hart van Waterland. De stad heeft een belangrijke regionale functie op het gebied van zorg, cultuur en economie en bestaat uit 80.000 inwoners. De gemeente is georganiseerd in drie domeinen, respectievelijk het Ruimtelijk Domein, het Maatschappelijk Domein en het Domein Bedrijfsvoering en Diensten.

Boven de domeinen staat de directie; deze wordt ondersteund door een Concernstaf, waar ook de concerncontroller deel van uitmaakt.
De gemeente Purmerend werkt ‘van buiten naar binnen’. Het resultaat voor de inwoners staat voorop, óók op privacy gebied.

De gemeente Purmerend is ambtelijk gefuseerd met de gemeente Beemster. Deze gemeente heeft als Droogmakerij De Beemster sinds 1999 het predicaat werelderfgoed. De gemeente heeft circa 9000 inwoners, die onderling sterk sociaal verbonden zijn.

Wat bieden wij?
  • Een uitdagende functie voor 32 uur per week waarbij je voor de gemeente Purmerend en voor de gemeente Beemster gaat werken.
  • Het functieniveau van de Functionaris Gegevensbescherming is schaal 12 en heeft een maximumsalaris van € 5520,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, salarispeil 1 januari 2018).
  • Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 16,8%, flexibel in te zetten voor diverse bestedingen (o.a. verlof, geld , opleiding, extra reiskostenvergoeding).

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Christel de Haan, privacyfunctionaris en adviseur bij het team Juridische en Veiligheidszaken, telefoonnummer 0299-452452 of mailadres: cja.de.haan-de.jong@purmerend.nl.
 
Interesse?
Stuur dan je sollicitatie zo spoedig mogelijk via de sollicitatiebutton o.v.v. vacature Functionaris Gegevensbescherming.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Trefwoorden; Functionaris gegevensbescherming vacature, Purmerend, Noord-Holland, Gemeente, Overheid, informatiebeveiliging, WO, Juridisch


Solliciteer
Extra Info  »
De velden met een * zijn verplicht

Vacatures

Strategisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling 36 uur | Papendrecht   Ben je op zoek naar unieke en uitdagende positie binnen de ruimtelijke ontwikkeling? Houd je van uitdagingen op het vlak van Strategie en ...
Openbare aanbesteding externe inhuur van een   Bestuurssecretaris   Gemeenschappelijke Regelingen Bleizo en Bedrijvenschap Hoefweg Samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer,...
Ben jij een ervaren beschermingsbewindvoerder. Ben jij besluitvaardig, overtuigend en vind jij zelfredzaamheid voor je klant belangrijk, solliciteer dan bij ons. Beschermingsbewindvoerder Dordrecht | 36 uur Landelijk is er...
Specialist administratieve organisatie (1 fte)   Vacaturenummer: 17-004-BV   Organisatie informatie De afdeling Financiën & Control is één van de vijf nieuwe bedrijfsvoerings­afdelingen van de gemeente...
Gemeente in beweging zoekt bevlogen reisleider!   Best is een ambitieuze gemeente in Zuidoost Brabant. Eén van de slimste regio’s van de wereld. Best is trots op de sociale samenhang, de goede werkgelegenheid, het ...