Business Development Manager Amsterdam

Business Development Manager Amsterdam
Women in Sales
Business Development Manager ICT (Netwerkdiensten)
Dienstverband: 
Fulltime
Opleidingsniveau: 
HBO
Provincie: 
Noord-Holland
Plaats: 
Regio Amsterdam
Branche: 
ICT
Functie omschrijving: 

Als Business Development Manager ICT (Netwerkdiensten) ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van de diensten van onze opdrachtgever.

Je adviseert potentiële klanten over de oplossingen en services, met als doel hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

De dagelijkse werkzaamheden van een Business Development Manager ICT (Netwerkdiensten);

• Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verkopen in de aangewezen gebieden, door het identificeren van nieuwe kansen in de marktsegmenten. Dit doet je door onder ander cold calling, netwerken, leads genereren en klantbezoeken.
• Ontwikkelen en uitvoeren van sales plannen die een duidelijke strategie , tactiek en tijdspaden laat zien om maximaal resultaat te behalen.
• Account management samen met andere accountmanagers voor de top 1000 klanten, en upselling voor deze bestaande accounts. Ondersteuning voor on sight meetings en het organiseren van klantbezoeken.
• Manage de klantrelatie op een niveau dat de strategische positie van de beslissers begrepen wordt voor een maximale kans op retentie van bestaande business, zowel als een vergroting van de kans op het winnen van nieuwe business.
• Blijvende ontwikkeling van nieuwe technieken en selling points dit betekent ook het uitbreiden van kennis in de producten en diensten van het bedrijf.
• Je volgt de ontwikkelingen en trends en vertaalt deze naar commerciële kansen.
• Je bent een gesprekspartner voor klanten op directieniveau.
• Naast bestaande proposities ontwikkel je ook nieuwe proposities en oplossingen.
• Als BDM ruik je business, je bezit technisch inhoudelijke kennis, ben je voorzien van een helikopterview en analytische vaardigheden, natuurlijk voorzien van goede communicatieve vaardigheden en uitstekende commerciële skills.

Functie eisen: 

• HBO/ WO
• Goede technische kennis van ICT/ Netwerkdiensten is vereist.
• Ervaring in de verkoop van Data & IP Netwerkdiensten.
• Trackrecord in het (op)bouwen van business.
• Commercieel, voorzien van een neus voor nieuwe markt, product en dienst combinaties.
• Pro-actief, analytisch, projectmatig en gestructureerd.
• Ervaring in acquisitie en relatiebeheer
• Ervaring in het managen van salescycles: koude en warme acquisitie, en verkopen om een deal te behalen.
• Open stevige persoonlijkheid met een oorspronkelijke visie en een gefundeerde mening.

Arbeidsvoorwaarden: 

Het is een leuke en afwisselende baan met een hoge dosis van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Je komt in een team van betrokken, enthousiaste, jonge en professionele collega’s waarin passie voor techniek en de mens centraal staat.

Daarnaast bieden ze diverse trainingen, certificering en opleidingen aan.

Auto, mobiel en laptop van de zaak. Onbepaalde tijd contract.
Het salaris is afhankelijk van je werkervaring maar ligt tussen de € 4500,- en € 5000,- met 10% winst uitkering.

Sollicitatieprocedure: 

Wil je aan de slag als Business Development Manager ICT? Reageer dan snel en stuur je cv+ motivatie naar: e.vanteylingen@womeninsales.nl

Elles van Teylingen

020-416 7995

Bedrijfsprofiel: 

Onze opdrachtgever is een erg ambitieus en gedreven bedrijf die adviseert, implementeert, ontwerpt, beheert en onderhoudt complexe en kritische infrastructuren. Dat doen zij voor zowel de eindgebruiker als voor het indirecte kanaal. Het is een echte Netwerk Specialist.

Extra Info  »
De velden met een * zijn verplicht

Vacatures

- Immediate takeover of finance role without any transition from actual finance manager;  - Assess accounting/ financial processes in place. Evaluate or create documentation and re-design those processes if necessary;  ...
The NGO has its base in The Netherlands. A solid project control is the main task of the assignment. And monitoring (governance check and balances) the activities of partner Ngo's....
- Plaats: Zwaagdijk-Oost - Description: Summary (Fulltime 38u) We are hiring a Release Manager to lead the release processes within the IT area of fast growing Action. We are expanding and professionalizing the ICT team and we...
Deze interim positie is ontstaan door de oprichting van een nieuwe team, wat gekoppeld is aan de heropzet van de AO/IB. Op het gebied van risicobeheersing is de organisatie nog niet volwassen en wil met dit project hier stappen...
Als Accountmanager Relatiebeheer  maak je deel uit van het Sales team bestaande uit 8 accountmanagers en een Technical Consultant. In deze rol zorg jij ervoor dat onze bestaande klanten voldoende tijd en aandacht krijgen en...